Barack en Michelle Obama's Higher Ground Productions voegen nog twee Emmy-overwinningen toe met 'Ada Twist, Scientist' en 'We the People'

12 Dec 2022

Barack en Michelle Obama's Higher Ground Productions voegen nog twee Emmy-overwinningen toe met 'Ada Twist, Scientist' en 'We the People'

Het was een grote avond voor Higher Ground Productions van Barack en Michelle Obama, want het bedrijf voegde nog twee Emmy-overwinningen toe aan de collectie.

“Ada Twist, Scientist” en “We the People” trapten zondagavond de inaugurele Children’s & Family Emmy Awards-show af met overwinningen voor respectievelijk Outstanding Preschool Animated Series en Outstanding Short Form Program. Beide Netflix-projecten vallen onder hun Higher Ground-producties-vlag, die is opgezet bij de streamer.

Meer van Variety

Emmy's voor kinderen en familie Wijlen 'Sesamstraat'-acteurs Bob McGrath en Emilio Delgado

Lijst met winnaars van Emmy's voor kinderen en het gezin (LIVE BIJWERKEN)

Emmy-winnaars van Creative Arts voor kinderen en gezinnen 2022 (VOLLEDIGE LIJST, NACHT 1)

'Ada Twist' was de eerste serie die werd aangekondigd uit de algemene deal tussen Netflix en het productiebedrijf Laughing Wild van Chris Nee ('Doc McStuffins', 'Vampirina'). De geanimeerde kindershow richt zich op de achtjarige Ada Twist, een 'jonge zwarte wetenschapper die mensen gaat helpen door wetenschappelijke ontdekkingen, samenwerking en vriendschap' en mysteries oplost met de hulp van haar twee beste vrienden, Rosie Revere en Iggy Peck. .

Nee, die ook 'We The People' creëerde, sprak met Variety over de doelen van Laughing Wild en waar die interesses blijven aansluiten bij het werk van Obama. Nee zei dat de doelen nog steeds "diversiteit op het scherm zijn, maar ook heel veel diversiteit achter de schermen".

“Op 'We the People' waren we zo bewust over wie we als regisseurs en artiesten binnenhaalden. In onze director-slots hebben we twee slots gelaten voor opkomende vrouwen van kleur, 'zei Nee. “Het maakt uit, want dan zet je iets in de wereld waar ze dan een aantal trappen op springen, hun spullen maken vanuit hun standpunt, ze gaan alle diversiteit inhuren die we nodig hebben. Zo maken we echte verandering.”

Dit brengt het totale aantal Emmy-overwinningen van het productiebedrijf op drie. In september won de voormalige Amerikaanse president een Emmy voor zijn stemwerk in de Netflix-docuserie 'Our Great National Parks', die ook via Higher Ground werd geproduceerd. Hij vertelde alle vijf afleveringen van de serie, variërend van Patagonië, Chili, tot Tsavo, Kenia. De eerste aflevering, 'A World of Wonder', werd ingediend ter overweging door een Emmy.

Verhaal gaat verder

Aan de filmzijde won de "American Factory" van Higher Ground de Academy Award voor beste documentaire in 2020. De documentaire film volgde de intense scepsis van de gemeenschap die ontstond in een stad in Ohio toen een Chinees bedrijf een autoglasfabriek opende in een voormalig General Motors, wat de culturele verschillen van de locatie benadrukt. Hoewel het bedrijf de prijs won, namen de Obama's zelf geen Oscar mee naar huis.

Best of Variety

Wat komt er naar Netflix in december 2022

Wat komt er in december 2022 naar Disney+

Matthew Perry wordt reëel over zijn verslavingsreis in kwetsbare nieuwe memoires 'Friends, Lovers and The Big Terrible Thing'

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Variety. Volg ons voor het laatste nieuws op Facebook, Twitter en Instagram.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.