Emmy's voor kinderen en familie eert wijlen 'Sesamstraat'-acteurs Bob McGrath en Emilio Delgado

12 Dec 2022

Emmy's voor kinderen en familie eert wijlen 'Sesamstraat'-acteurs Bob McGrath en Emilio Delgado

Terwijl de Children's & Family Emmy's even de tijd namen om talent in het genre te herdenken dat dit jaar was overleden, bracht de ceremonie een speciaal eerbetoon aan twee "Sesamstraat"-iconen die onlangs zijn overleden: Emilio Delgado en Bob McGrath.

p>

"Sesamstraat"-ster Alan Muraoka, die sinds 1998 bij de show is, en "Sesamstraat"-poppenspeler Martin P. Robinson (Mr. Snuffleupagus, Telly Monster, Slimey the Worm), deelden het podium in de Wilshire Ebell Theater op zondag om hun herinneringen aan Delgado en McGrath te delen.

Meer van Variety

Lijst met winnaars van Emmy's voor kinderen en het gezin (LIVE BIJWERKEN)

Emmy-winnaars van Creative Arts voor kinderen en gezinnen 2022 (VOLLEDIGE LIJST, NACHT 1)

'Heartstopper'-sterren Joe Locke en William Gao onder presentatoren bij 1st Children's & Family Emmy's (EXCLUSIEF)

“De menselijke personages in Sesamstraat zijn gemaakt om veel dingen te vertegenwoordigen voor een kind, een ouder, een probleemoplosser, een empathische luisteraar en vooral een vertrouwde vriend”, zei Muraoka. “Ik had de eer en het voorrecht om samen te werken met Bob McGrath en Emilio Delgado, sinds ik 25 jaar geleden in ‘Sesamstraat’ aankwam. Vanaf de eerste dag zag ik hoe ze vriendelijkheid gebruikten als hun superkracht. Wij, de mensen van 'Sesamstraat', zoals we onszelf liefkozend waren gaan noemen, zijn het publieke gezicht van de show. En ik leerde van zowel Emilio als Bob dat onze baan niet eindigde toen we onze fictieve straat verlieten. Ik was getuige van hun zorg, hun empathie, hun tederheid, wanneer we in het openbaar waren en een ouder, een kind of een enthousiaste volwassene tegenkwamen die opgegroeid was en naar hen op tv keek. Ze zouden praten, selfies maken, handtekeningen uitdelen en vooral de tijd nemen om te luisteren naar wat elke persoon te zeggen had. Ik werd hun leerling en ik zal de lessen die ze me hebben geleerd blijven doorgeven.”

Toegevoegd Robinson: “Ik was 41 jaar geleden de nieuwe man. En Emilio en Bob verwelkomden me. Zo aardig. En Emilio, je kon niet geloven hoe aardig en geweldig deze man was. En ik dacht hoe gaat hij dit volhouden? En het had niets te maken met het onderhouden van iets. Hij was de man die je in ‘Sesamstraat’ zag. Hij was zo aardig, zo uitbundig, zo positief. Hij maakte altijd grapjes over voordat 'Sesamstraat' hij zou worden gecast als zwaarlijvigen, criminelen, verslaafden, zelfs af en toe een inheemse Amerikaan. En uiteindelijk werd hij gecast voor ‘Sesamstraat’ en kon hij zichzelf zijn. En hij was zichzelf - die geweldige, geweldige man.

Verhaal gaat verder

“Bob McGrath daarentegen niets dan ellende”, grapte hij. “Hij was de beste heteroman met wie we ooit konden werken. Omringd door Muppet-gekken die aan hem trekken, hem in het rond trekken. We hebben de mensen nooit een moment rust gegeven. En ze kleedden ze het meest in een Bob-driehoeksbroek. Wanneer je later op YouTube bent. Het is daar. Moet je zien. Het is maar een klein juweeltje en dan zouden ze ze verkleden als de piepkleine spin en hij moest de waterhoos en een sleepboot opeisen. En mijn lieve vrouw schreef een stukje met hem als broccoli. En hij kwam op de set, van top tot teen gekleed als broccoli, ging naar haar toe en zei: 'Dankjewel, dit wordt zo leuk.' We zullen deze twee heren missen. Het was geweldig om met hen samen te werken. Maar weet dat ze waren zoals je ze zag. En thuis waren ze geliefd bij hun families. Ze waren geliefd in de straat waar ze werkten. En ze waren geliefd bij de gemeenschap en de wereld als geheel. Dus dit is voor hen."

McGrath, een van de oorspronkelijke menselijke acteurs in de kindershow, stierf op 4 december in zijn huis in New Jersey. Hij was 90 jaar oud.

Hij speelde voor het eerst in de serie pilot in 1969 als "Sesamstraat's" vriendelijke buurman Bob Johnson. Hij bleef vijf decennia en 47 seizoenen in de show. Hij beëindigde zijn ambtstermijn in 2017, maar bleef verbonden aan de show en bleef optreden op "Sesamstraat" -evenementen.

Delgado stierf eerder dit jaar in maart op 81-jarige leeftijd. 44 jaar lang verscheen de acteur in de comedyserie als de goedaardige winkeleigenaar Luis Rodriguez van de buurt. Hij wordt gecrediteerd in 428 afleveringen. Delgado gaf regelmatig les in het leren van de Spaanse taal en Spaanse culturele lessen, en zong en speelde vaak gitaar tijdens muzikale segmenten.

Best of Variety

Wat komt er naar Netflix in december 2022

Wat komt er in december 2022 naar Disney+

Matthew Perry wordt reëel over zijn verslavingsreis in kwetsbare nieuwe memoires 'Friends, Lovers and The Big Terrible Thing'

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Variety. Volg ons voor het laatste nieuws op Facebook, Twitter en Instagram.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.