Griep Ziekenhuisopnames stijgen snel. Hier leest u hoe u uzelf kunt redden.

12 Dec 2022

Griep Ziekenhuisopnames stijgen snel. Hier leest u hoe u uzelf kunt redden.

Gezondheidsfunctionarissen waarschuwen het publiek al weken dat deze winter een uitdaging gaat worden vanwege een toename van griepgevallen en tot nu toe hebben ze gelijk gekregen. "De griep is een snel en gemakkelijk verspreide virale luchtwegaandoening. Dit seizoen was de griep bijzonder wreed in termen van het aantal patiënten dat het treft", vertelt Nima Majlesi, DO, directeur medische toxicologie van het Staten Island University Hospital. Aangezien drie virussen zich snel verspreiden en het aantal ziekenhuisopnames in het hele land toeneemt, moedigen experts mensen aan om wat er gebeurt serieus te nemen. "We moeten niet vergeten dat we het ademhalingsseizoen ingaan - het wordt het ademhalingsseizoen genoemd omdat we een groter aantal luchtweginfecties zien", zegt Javeed Siddiqui MD/MPH, specialist in infectieziekten, medeoprichter en Chief Medical Officer bij TeleMed2U. Hij voegt eraan toe: "Er bestaat een misvatting dat SARS-CoV-2 of COVID-19 is verdwenen, het is absoluut niet verdwenen. Daarnaast zien we gevallen van griep en zien we een aanzienlijk aantal gevallen van RSV bij kinderen. Dus de het bestaan ​​van deze virussen die tegelijkertijd voorkomen, is absoluut een reden tot bezorgdheid." Het nemen van veiligheidsmaatregelen is essentieel om gezond te blijven en met een ruig griepseizoen voor de boeg, dringt de medische gemeenschap er bij mensen op aan om voor zichzelf te zorgen. "Ziekenhuizen hebben moeite om onder de capaciteit te blijven, en veel patiënten worden ziek door RSV, griep en COVID", Sean Marchese, MS, RN, een geregistreerde verpleegster bij The Mesothelioma Center met een achtergrond in oncologische klinische onderzoeken en meer dan 20 jaar directe patiëntenzorg ervaring zegt. "Het nemen van maatregelen zoals maskeren, handen wassen en onnodige blootstelling vermijden, betekent een extra bed in het ziekenhuis dat kan worden gebruikt voor meer kritieke ziekten." Met zoveel ziekten die tegelijkertijd circuleren, lijkt het misschien niet mogelijk om het te vermijden, maar er zijn manieren om het risico te verkleinen dat u een of alle virussen oploopt. Eet dit, niet dat! Health sprak met experts die vertellen wat u moet weten over dit griepseizoen en hoe u kunt voorkomen dat u ziek wordt. Lees verder - en om uw gezondheid en de gezondheid van anderen te waarborgen, mag u deze zeker tekenen dat u COVID al heeft gehad niet missen.

Verhaal gaat verder

1

Wat u moet weten over dit griepseizoen

vrouw met verkoudheid en griep slechte symptomen

Dr. Kate Burke, VP, Senior Medical Advisor voor PatientsLikeMe zegt: "Als het om griep gaat, moeten individuen weten dat iedereen het kan krijgen - zelfs gezonde mensen - en ernstige problemen in verband met griep kunnen op elke leeftijd voorkomen, maar sommige mensen hoog risico op het ontwikkelen van ernstige griepgerelateerde complicaties als ze ziek worden Dit omvat mensen van 65 jaar en ouder, mensen met bepaalde chronische aandoeningen (zoals astma, diabetes of hartaandoeningen), zwangere vrouwen en kinderen jonger dan 5 jaar. Griep is een mogelijk ernstige ziekte die kan leiden tot ziekenhuisopname en in sommige gevallen zelfs tot de dood. Elk griepseizoen is anders en de manier waarop het mensen treft, verschilt.  Tijdens typische griepseizoenen krijgen elk jaar miljoenen mensen griep, honderdduizenden mensen worden in het ziekenhuis opgenomen en duizenden tot tienduizenden mensen sterven aan griepgerelateerde oorzaken Een jaarlijks seizoensgriepvaccin is de beste manier om het risico op het krijgen van griep en de mogelijk ernstige gevolgen ervan te verminderen kationen. Het is aangetoond dat vaccinatie vele voordelen heeft, waaronder het verminderen van het risico op griepziekten, ziekenhuisopnames en zelfs het risico op griepgerelateerde sterfte. Hoewel sommige mensen die een griepvaccin krijgen, nog steeds griep kunnen krijgen, is in verschillende onderzoeken aangetoond dat griepvaccinatie de ernst van de ziekte vermindert."

2

Ziekenhuizen zijn gestrest

Dr. Majlesi zegt: "Momenteel zien onze afdelingen spoedeisende hulp het hoogste aantal patiënten per dag in de geschiedenis. Dat klopt. GESCHIEDENIS. We hebben de afgelopen weken records verbroken voor het aantal patiënten dat we elke dag zien.   Dit is niet alleen te wijten aan griep, maar RSV (respiratoir syncytieel virus) en een heropflakkering van COVID-19 dragen beide bij aan deze enorme toestroom van patiënten.  Het beste wat patiënten kunnen doen om te helpen, is de tekenen en symptomen van virale luchtweginfecties te begrijpen en thuis te blijven tot ze zijn niet besmettelijk. De longontsteking is een eenvoudige manier om eraan te herinneren dat u mogelijk een van deze virussen heeft. Vaccinatie tegen de griep, naast het gebruik van goede handhygiëne en preventie, zijn de beste manieren om verspreiding en ernstige gevolgen van de griep te voorkomen. griep.

F – Koorts

A-pijn

C- Hoest en congestie

T- Temperatuur > 100,5"

3

De griep kan ernstige ziekten veroorzaken

Portret van een toevallige volwassen Aziatische man uit de jaren 50 met brandend maagzuur, met pijnlijke uitdrukking op de borst drukkend, thuis op de bank zittend, medicijnen en water op tafel.

Dr. Burke stelt: "De symptomen van Covid-19 en de griep kunnen vergelijkbaar zijn en het is belangrijk voor consumenten om zowel de overeenkomsten als de verschillen tussen de twee virussen op te merken. De griep kan betekenen dat je je een paar dagen slecht voelt en werk mist, of het kan leiden tot een ernstiger ziekte. Complicaties van de griep kunnen bacteriële longontsteking, oorontstekingen, sinusinfecties en verergering van chronische medische aandoeningen, zoals congestief hartfalen, astma of diabetes, omvatten. Dr. Majlesi zegt: "Extreem hoge leeftijden lopen meestal het grootste risico op deze ziekten. Ook degenen met een onderliggende longziekte hebben de neiging om bijzonder getroffen te worden. Ook degenen met een verzwakt immuunsysteem hebben de neiging om ernstiger gevolgen te hebben." Dr. Evelyn Huang, arts-assistent spoedeisende hulp in het Northwestern Memorial Hospital, zegt: De griep is een ziekte van de luchtwegen en wordt meestal verspreid via ademhalingsdruppels (zoals hoesten of niezen). Symptomen kunnen koorts, hoest, loopneus, pijn in het lichaam en vermoeidheid zijn. Een verscheidenheid aan symptomen, variërend van moeite met ademhalen en pijn op de borst of symptomen zoals hoesten en koorts die niet overgaan. Griep kan ook complicaties veroorzaken zoals longontsteking en verergering van onderliggende medische aandoeningen, zoals congestief hartfalen of astma. Symptomen kunnen ernstig zijn en als iemand medische zorgen heeft, moeten ze met een zorgverlener praten."

4

Hoe kom je snel van de griep af

vrouw met witte pillen

Niemand wil ziek worden, maar als je griep krijgt, legt dr. Majlesi uit hoe je er zo snel mogelijk overheen kunt komen. "De eerste 3-4 dagen van ziekte zijn de meest besmettelijke perioden, hoewel sommige patiënten langer besmettelijk kunnen zijn, afhankelijk van hun onderliggende immuunsysteem. Rust en hydratatie zijn de sleutelwoorden. Sommige patiënten kunnen goede kandidaten zijn voor oseltamivir, hoewel de gegevens hiervoor is extreem slecht. De huidige gegevens voor dit medicijn zijn dat wanneer het in de eerste 48 uur wordt ingenomen, het de duur van de ziekte met een halve dag kan verkorten. Volgens de CDC: "Antivirale behandeling wordt zo vroeg mogelijk aanbevolen voor elk patiënt met bevestigde of vermoede griep die: in het ziekenhuis is opgenomen;* een ernstige, gecompliceerde of voortschrijdende ziekte heeft;* of een hoger risico loopt op griepcomplicaties." Er kan redelijk bewijs zijn voor het gebruik van oseltamivir bij ziekenhuispatiënten met ernstige griep. Bovendien kunnen er bij die patiënten ook aanwijzingen zijn voor verminderde virale uitscheiding.  Het bewijs is zwak maar aanwezig in sommige onderzoeken."

5

Hoe de griep te voorkomen

Mooie familie met medische maskers tegen coronavirus thuis

Dr. Majlesi zegt: "Sluit jezelf op in je huis, word een kluizenaar en praat nooit meer met iemand - Grapje!! Door goede handhygiëne toe te passen, een masker te dragen en je elk jaar tegen de griep te laten vaccineren, voorkom je dat je het griepvirus oploopt. ." Dr. Burke voegt eraan toe: "De beste manier om uzelf en uw dierbaren tegen griep te beschermen, is door elk griepseizoen een griepvaccin te krijgen. Griep is een besmettelijke luchtwegaandoening die kan leiden tot ernstige ziekte, ziekenhuisopname of zelfs de dood en de CDC beveelt aan dat iedereen van zes maanden en ouder jaarlijks een griepvaccin krijgt." Dr. Huang benadrukt: "Laat je vaccineren! Andere dingen om te helpen zijn onder meer goede handhygiëne, het dragen van een masker, het vermijden van grote groepsbijeenkomsten en het isoleren wanneer je je ziek voelt of nadat je bent blootgesteld aan de griep." En om uw leven en dat van anderen te beschermen, mag u geen van deze 35 plaatsen bezoeken waar u het meest waarschijnlijk COVID zult oplopen.