Heb jij al gekeken naar je dakbedekking om te verduurzamen?

27 Mar 2023

Heb jij al gekeken naar je dakbedekking om te verduurzamen?

We worden ons steeds meer bewust van het feit dat we zuinig moeten zijn met de energie die we gebruiken en de grondstoffen die we verbruiken. We verduurzamen daarom steeds meer voorzieningen in en om ons huis, zoals het vervangen van energiezuinige kozijnen of het isoleren van ons dak.

Al gekeken naar je dakbedekking?

Naast het isoleren van het dak is het ook belangrijk dat je de dakbedekking goed in de gaten houdt. Is je dakbedekking ouder dan 15 jaar, dan is het verstandig dit te vervangen door een duurzamere oplossing. EPDM dakbedekking is hiervoor een prima oplossing.

EPDM dakbedekking: dé oplossing voor een duurzame dakbedekking

EPDM dakbedekking is een duurzame oplossing voor het bedekken van je dak. EPDM dakbedekking bestaat uit een stuk kunststof dat op je dak wordt gelegd. Het voordeel hiervan is dat het materiaal bestand is tegen warmte, UV-straling en weersinvloeden. Daarnaast heeft EPDM dakbedekking een lange levensduur en heeft het een gunstig rendement voor je energierekening.

De voordelen van EPDM dakbedekking

Er zijn veel voordelen te noemen als we praten over EPDM dakbedekking. Ten eerste is het materiaal relatief eenvoudig te verwerken. Daarnaast is het goed bestand tegen warmte, UV-straling en weersinvloeden, waardoor het langer meegaat dan veel andere materialen. Ook is het materiaal 100% recyclebaar, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

De nadelen van EPDM dakbedekking

Hoewel EPDM dakbedekking erg duurzaam is, zijn er ook enkele nadelen. Ten eerste is het materiaal relatief duur. Daarnaast is het ook een zwaar materiaal. Je dakconstructie moet hierdoor sterk genoeg zijn om het gewicht te dragen.

EPDM dakbedekking: een duurzame keuze

Als je op zoek bent naar een duurzame dakbedekking voor je woning, dan is EPDM folie een goede keuze. Het materiaal is duurzaam, eenvoudig te verwerken en goed bestand tegen weersinvloeden. Daarnaast is het materiaal 100% recyclebaar, waardoor je ook nog eens bijdraagt aan een duurzamere wereld.