Holly Robinson Peete steunt Hangin' With Mr. Cooper costar Mark Curry na incident met etnisch profileren in hotel in Colorado

12 Dec 2022

Holly Robinson Peete steunt Hangin' With Mr. Cooper costar Mark Curry na incident met etnisch profileren in hotel in Colorado

Verplichte bronvermelding: Foto door John Salangsang/Shutterstock (12994598bt) (L-R) Mark Curry en Holly Robinson Peete Holly Robinson Peete geëerd met ster op de Hollywood Walk of Fame, Los Angeles, Californië, VS - 21 juni 2022

John Salangsang/ Shutterstock Mark Curry en Holly Robinson Peete

Holly Robinson Peete stuurde steun naar haar voormalige sitcom-costar Mark Curry nadat hij raciale profilering had meegemaakt in een hotel in Colorado.

Peete, die tegenover de acteur en cabaretier speelde in de sitcom Hangin' With Mr. Cooper uit de jaren 90, noemde het incident onaanvaardbaar en "zo respectloos" in een Twitter-thread op zaterdag. "Er was geen reden voor Mark om uitgekozen te worden, behalve het feit dat hij een zwarte man is", schreef Peete. "Het spijt me zo dat dit is gebeurd."

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Curry documenteerde zijn ervaringen bij de Mining Exchange A Wyndham Grand Hotel & Spa, gevestigd in Colorado Springs, vrijdag op Instagram. De cabaretier, die in de stad was voor een comedytour, dronk een kop koffie in de lobby toen een man die hij identificeerde als het hoofd van de beveiliging hem benaderde en vroeg of hij een hotelgast was.

In de video van 26 minuten weigerde de man zijn post te verlaten totdat hij kon vaststellen dat Curry een gast was. "Als je zwart bent en je bent in Colorado Springs, mag je niet in de lobby zijn", zei Curry. "Wauw! Dit is te gek, nietwaar?" Een andere medewerker die de wacht hield, beschuldigde Curry ervan de "racekaart" te gebruiken toen hij de bewaking in twijfel trok.

Ergens anders in de video documenteerde Curry de mannen die hem door het hotel volgden. Later benaderde hij de receptie om een ​​vrouw te informeren dat hij contact wilde opnemen met de politie, aangezien de man die zich identificeerde als beveiliging weigerde een identificatie te tonen en hem volgde. "Ik zou de politie willen bellen voor deze man omdat hij mij volgt. Ik weet niet wie hij is", zei Curry tegen de vrouw terwijl ze het incident live streamde. De vrouw aan de balie vertelde Curry dat de man een van hun ingenieurs was en vroeg of de komiek een gast was "voor de veiligheid".

"Een zwarte man kan nergens heen in Amerika", zei Curry later vanuit zijn hotelkamer. De komiek zei dat hij het hotel zou verlaten en zijn ervaringen zou verwerken in zijn volgende set. "Zwarte man en een hotellobby, het is onmogelijk dat hij hier een kamer heeft", schrijft hij bij de video. "Nee, ik heb een suite! Hij komt naar me toe lopen zonder badge. Ik weet niet wie deze man is."

Verhaal gaat verder

Toen hij zondag werd bereikt voor commentaar, zei een hotelvertegenwoordiger dat de Mining Exchange "toegewijd is om een ​​veilige en inclusieve ruimte te bieden aan alle gasten en werknemers." De verklaring vervolgde: "We betreuren dit incident ten zeerste en hebben contact opgenomen met de heer Curry om niet alleen onze oprechte excuses aan te bieden, maar ook een volledige terugbetaling van zijn verblijf en een uitnodiging om op elk moment in de toekomst kosteloos terug te keren." p>

Het hotel maakt ook "van deze gelegenheid gebruik om de training met ons personeel opnieuw te bekijken, om ervoor te zorgen dat alle interacties een afspiegeling zijn van onze bedrijfswaarden", aldus de verklaring.

Vertegenwoordigers van Curry reageerden niet onmiddellijk op het verzoek van EW om commentaar.

Gerelateerde inhoud:

Stranger Things-ster Caleb McLaughlin hekelt racisme bij fans: 'Het heeft zeker zijn tol geëist'

Oorspronkelijke Lord of the Rings-hobbits tonen steun voor cast The Rings of Power na racistische aanvallen

Star Wars doet statement over racisme na aanslagen op Moses Ingram