Jay Leno blikt terug op zijn verbranding in autobrand: '8 dagen later had ik een gloednieuw gezicht'

12 Dec 2022

Jay Leno blikt terug op zijn verbranding in autobrand: '8 dagen later had ik een gloednieuw gezicht'

Jay Leno (afgebeeld in oktober) gaat in een nieuw essay in op verbranden in een benzinebrand. (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Het is een maand geleden dat Jay Leno op 12 november ernstige brandwonden opliep bij een benzinebrand in zijn autogarage in Burbank, Californië. In een nieuwe column voor de Wall Street Journal , bewijst de voormalig talkshowhost dat hij gevoel voor humor heeft over de situatie.

De beroemde autoliefhebber sprak het ongeval van 14 november toe - waarbij hij werd behandeld voor ernstige brandwonden nadat hij aan een van zijn voertuigen had gewerkt, een White Steam Car uit 1907, toen een brandstoflek ervoor zorgde dat zijn gezicht en handen met gas werden besproeid , die hem vervolgens ontstak en in brand stak - in een essay waarin hij zijn gedachten over elektrische auto's deelde. Volgens Leno heeft het ongeluk voer opgeleverd voor zijn komische act.

"Acht dagen later had ik een gloednieuw gezicht", schreef de 72-jarige komiek, die volgens de arts die hem behandelde "diepe tweedegraads brandwonden" en mogelijk enkele derdegraads brandwonden opliep. Dr. Peter Grossman van het Grossman Burn Center in West Hills, Californië. "En het is beter dan wat er eerder was."

In een persconferentie slechts enkele dagen na het incident deelde Grossman dat Leno een chirurgische excisie- en transplantatieprocedure had ondergaan, waarbij niet-levensvatbaar weefsel dat de wondgenezing zou vertragen, werd verwijderd en een biologische huidvervanger op de brandwonden werd aangebracht om de wondgenezing te versnellen. genezing. Leno onderging ook "zeer agressieve" hyperbare zuurstoftherapie, een behandeling die de zuurstof naar gewonde gebieden verhoogt om de genezing te versnellen. Destijds vertelde Grossman de media dat de voormalige presentator van de Tonight Show later die week een tweede operatie zou ondergaan, maar dat hij naar verwachting "volledig zou herstellen".

Ondanks de ernstige verwondingen lijkt Leno het incident ter harte te nemen.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

"Maar echt, het was een ongeluk, dat is alles", schreef hij. "Iedereen die regelmatig met zijn handen werkt, krijgt op een gegeven moment een ongeluk. Als je voetbalt, krijg je een hersenschudding of een gebroken been. Alles wat je doet, is een risicofactor.

"Je moet er grappen over maken", vervolgde de presentator van Jay Leno's Garage. "Er is niets erger dan zeurderige beroemdheden. Als je er grappen over maakt, lachen mensen met je mee."