Lizzo vervangt Yeah Yeah Yeahs als muzikale gast op SNL volgende week nadat de groep uitvalt door ziekte

12 Dec 2022

Lizzo vervangt Yeah Yeah Yeahs als muzikale gast op SNL volgende week nadat de groep uitvalt door ziekte

NEWARK, NEW JERSEY - AUGUSTUS 28: Lizzo woont de 2022 MTV VMA's bij in Prudential Center op 28 augustus 2022 in Newark, New Jersey. (Foto door Arturo Holmes/FilmMagic); WEST HOLLYWOOD, CALIFORNIË - OKTOBER 20: (L-R) Brian Chase, Karen O en Nick Zinner van Yeah Yeah Yeahs wonen een Chanel-diner bij om de 90e verjaardag van Gabrielle Chanel's 1932 High Jewelry Collection te vieren in The Lot op Formosa op 20 oktober 2022 in West Hollywood, Californië. (Foto door Kevin Winter/FilmMagic)

Arturo Holmes/FilmMagic; Kevin Winter/FilmMagic

De Yeah Yeah Yeahs zijn gestopt met hun aanstaande Saturday Night Live-musical-optreden — en het is nu van Lizzo.

De band maakte zaterdag bekend dat ze niet langer zullen optreden tijdens de aflevering van de NBC-comedyshow van 17 december, aangezien gitarist Nick Zinner de afgelopen maand kampt met een longontsteking.

"Het is een op en neer herstelproces geweest", deelde de groep in een Instagram-verklaring. "De hoogste prioriteit van de band is het ondersteunen van Nick tijdens een volledig herstel, als gevolg daarvan moesten we ons terugtrekken uit onze optredens van KROG's Acoustic Christmas en Saturday Night Live."

GERELATEERD: Lizzo neemt host- en muzikale gasttaken op zich op 'SNL' - en steekt de draak met Chris Evans Zwangerschapsgeruchten

Zoals de band onthulde, zijn de drie leden - Zinner, Karen O en Brian Chase - "diep dankbaar en naar verwachting diepbedroefd dat we deze gelegenheden niet aankunnen" na een "zware week" en een "zwaar jaar" qua gezondheid. .

"We sturen onze liefde naar onze fans en supporters, bedankt voor jullie begrip en goede wensen, het betekent alles voor ons", schreef het trio. "Ik wens u een gezond en gelukkig 2022 en we kijken uit naar een sterke terugkeer in 2023."

Mis nooit meer een verhaal: meld u aan voor PEOPLE's gratis dagelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het beste wat PEOPLE te bieden heeft, van sappig nieuws over beroemdheden tot meeslepende human interest-verhalen.

In de aflevering van SNL van 17 december zal Austin Butler nog steeds de hostingtaken op zich nemen en Lizzo de muzikale nummers. SNL onthulde de overstap kort voordat de Yeah Yeah Yeahs hun verklaring over het terugtrekken uitbrachten, en Lizzo noemde haar aanstaande optreden in de show een "eer".

De Grammy-winnares deed eerder dubbel werk in het programma in april, twee maanden voor de release van haar vierde studioalbum, Special.

Tijdens haar laatste SNL-periode, waarin ze zei dat ze verwachtte "het record te breken voor het aantal keren dat 'bitch' wordt gezegd op live tv", schreeuwde Lizzo haar moeder in haar openingsmonoloog, noemde haar twerkende TedTalk, en ging in op geruchten over "daten met elke kleine blanke jongen in Hollywood". Zoals ze uitlegde, was ze "leden van One Direction aan het verzamelen als oneindige stenen."

Verhaal gaat verder

Haar schetsen omvatten een trivia-spelshow, een over Beanie Babies en een andere rond de Black Eyed Peas. Wat haar uitvoeringen betreft, Lizzo speelde haar grote hit "About Damn Time", evenals het titelnummer van haar meest recente release.

SANTA MONICA, CALIFORNIË - DECEMBER 06: PEOPLE'S CHOICE AWARDS 2022 -- Op de foto: Honoree Lizzo, winnaar van de prijs The Song of 2022 voor 'About Damn Time', poseert op het podium tijdens de People's Choice Awards 2022, gehouden in de Barker Hangar op 6 december , 2022 in Santa Monica, Californië. -- (Foto door Chris Polk/E! Entertainment/NBC via Getty Images)

Chris Polk/E! Entertainment/NBC via Getty

Eerder deze week won Lizzo dinsdagavond veel bij de People's Choice Awards 2022.

Na ontvangst van de People's Champion Award, nodigde de "Truth Hurts" crooner 17 activisten met haar uit op het podium, en zei dat een icoon zijn niet ging over "hoe lang je je platform al hebt", maar eerder "wat je doen met dat platform."

Onder degenen die met haar op het podium stonden waren Breonna Taylor's moeder Tamika Palmer, Mari Copeny - die zich heeft ingezet om de watercrisis in Flint, Michigan onder de aandacht te brengen - non-profit oprichter Shirley Raines en Maggie Mireles Thomas, wiens zus Eva Mireles werd vermoord in de schietpartij op de Robb Elementary School dit jaar.

"Sinds het begin van mijn carrière heb ik mijn platform gebruikt om gemarginaliseerde stemmen te versterken. Vanavond deel ik deze eer", zei Lizzo.