Waarom een ​​kerstboom in je slaapkamer beter slaapt

12 Dec 2022

Waarom een ​​kerstboom in je slaapkamer beter slaapt

Kan een kerstboom in je slaapkamer je echt helpen om beter te slapen? (Getty Images)

Van het branden van de feestelijke kaars aan beide kanten tot stress over het vinden en financieren van alle cadeautjes, Kerstmis brengt veel factoren met zich mee die ervoor kunnen zorgen dat slapen een hit wordt in deze tijd van het jaar.

>

Maar gelukkig ontdekten experts van Hayes Garden World een verrassende slaaphack die je zou kunnen helpen om wat meer oog dicht te doen: je kerstboom naar de slaapkamer brengen.

Ja, dat klopt. Naast het strooien van magie in een andere kamer in je huis, kan het plaatsen van een boom naast je bed een verrassende impact hebben op je ZZZ's.

Hier is hoe het dekken van de gangen (van onze slaapkamer) onze slaap kan verbeteren.

Lees meer: ​​Wanneer moet je je kerstboom en versieringen ophangen?

Een kalmerende herinnering aan de natuur

Groen is niet alleen een rustgevende kleur, maar een kerstboom in je slaapkamer is ook een rustgevende herinnering aan de natuur.

"Onze hersenen verzamelen informatie uit onze omgeving en dit vertaalt zich in chemische signalen, waarop verschillende hormonen vrijkomen", legt Carl Wash, slaapexpert bij Bed Guru, uit.

"In dit geval melatonine en cortisol, aangezien dit de hormonen zijn die je slaapcyclus regelen. Daarom is het goed om te overwegen welke kleuren je in de slaapkamer gebruikt om ervoor te zorgen dat je hersenen je lichaam vertellen om de juiste hormonen die je lichaam in een slaperige toestand brengen."

Was zegt dat groen, vooral zachtere tinten, een niet-stimulerende kleur is die goed is voor ontspanning en het bevorderen van een goede nachtrust.

We weten dat in de natuur zijn goed kan zijn voor onze mentale en fysieke gezondheid - zelfs een korte wandeling in een groene ruimte kan tastbare voordelen hebben - en Kerstmis is een kans om die voordelen rechtstreeks naar onze slaapkamers te brengen.

Je slaapkamer zal er geweldig uitzien terwijl je je beter voelt door meer te slapen. (Getty Images)

Nog meer comfort en nostalgie

Voor de meesten van ons is de aanloop naar Kerstmis, inclusief het versieren van de boom en de dag zelf, een belangrijke herinnering uit onze kindertijd.

"Dus hoewel Kerstmis een behoorlijk stressvolle tijd van het jaar kan zijn, brengt deelname aan kerstgerelateerde activiteiten mensen terug naar hun kindertijd, waar ze geen verantwoordelijkheden hadden en op dat moment alle andere stressvolle dingen vergeten", legt uit Wassen.

Verhaal gaat verder

En hoewel minder gestrest zijn altijd goed is voor je slaap, zorgen meer mogelijkheden om te decoreren en een boom in je kamer voor nog meer comfort en nostalgie - zichtbaar vanuit je bed.

"Alle kerstfestiviteiten geven je een reden om afstand te nemen van je verantwoordelijkheid, weer kind te worden en gewoon te ontspannen en plezier te hebben. Als je op deze manier je geest leegmaakt, slaap je 's nachts beter", voegt hij eraan toe.< /p>

Lees meer: ​​Kerstboomverlichting ophangen als een expert – zonder ze alleen maar in te pakken

Zin om deze kerst een boom in je slaapkamer te zetten? (Getty Images)

Natuurlijke chemicaliën in een echte boom kunnen de slaap bevorderen

Naast dat je kamer heerlijk ruikt, hebben de natuurlijke chemicaliën die verantwoordelijk zijn voor de geur van een echte boom nog andere kalmerende pluspunten.

"Er zijn tal van gezondheidsvoordelen gevonden die verband houden met terpenen en esters die gewoonlijk worden vrijgegeven door kerstbomen," vertelde Kim Lahiri, aromacoloog voor Trelonk Molecular Wellbeing aan de Metro.

"Deze chemicaliën zoals alfa-pineen komen veel voor in de wereld van etherische oliën en worden al eeuwenlang traditioneel gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen.

"Alfa- en bèta-pineen staan ​​bekend om hun antimicrobiële [doodt bacteriën] en antioxiderende [kan schadelijke verbindingen bestrijden] eigenschappen. Van alfa-pineen is ook aangetoond dat het de slaap helpt verbeteren en angstgevoelens vermindert. Ondertussen heeft bèta-pineen een positief effect eigenschappen die alledaagse pijntjes verlichten."

Lees meer: ​​Zo voorkom je een feestelijke kater

De chemicaliën in kerstbomen kunnen bijdragen aan een goede nachtrust. (Getty Images)

Heldere kleuren produceren gelukshormonen

Net als bij kleuren in de slaapkamer reageren onze hersenen op onze visuele omgeving. Dus als je je slaapkamer hebt ingericht voor Kerstmis, kunnen de felle kleuren helpen om de afgifte van hormonen te bevorderen die ons een gelukkig gevoel geven.

Als het om de lampen in je slaapkamerboom gaat, kun je het beste warme verlichting gebruiken, omdat blauw licht, zoals het licht in led-lampen, de afgifte van slaaphormonen blokkeert en het moeilijker maakt om in slaap te vallen.

p>

Gele, oranje of rood getinte verlichting kan het beste zijn voor een goede nachtrust, hoewel het kiezen voor de verlichting die u aanspreekt ook kan helpen om in slaap te vallen. Uit eerder onderzoek bleek dat deelnemers sneller in slaap vielen in een kamer met verlichting in hun favoriete kleur.

Profiteer van de voordelen zonder de allergieën door nep te worden

Net zoals allergieën in de zomer de slaap kunnen beïnvloeden, kunnen mensen rond de feestdagen een soortgelijke reactie krijgen als ze allergisch zijn voor kerstbomen.

Dus voor degenen die dat wel zijn, raadt Wash aan om de echte boom te dumpen en in plaats daarvan te kiezen voor een nepboom.

"Kunstbomen kunnen er net zo goed uitzien als echte bomen, en niemand wil slapeloze nachten tijdens de feestdagen", voegt hij eraan toe.

Kijk: de eerste kerstboom van een stel die 44 jaar geleden werd geplant, is nu 15 meter hoog

{"@context":"https://schema.org","@type":"VideoObject","name":"De eerste kerstboom van een stel die 44 jaar geleden werd geplant, is nu 15 meter hoog","description":"A De eerste kerstboom van het stel, die ze 44 jaar geleden in hun tuin plantten en nu 15 meter hoog is, is het enige heldere herkenningspunt in een van de donkerste dorpen van Groot-Brittannië. Avril en Christopher Rowlands groeven een gat voor hun £6-spar buiten hun voorraam om hun Kerst samen in hun nieuwe huis in 1978. Bron: SWNS","thumbnailUrl":"https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/oUN7he6TkfVIbQytPFI63Q--~B/dz02NDA7aD0zNjA7YXBwaWQ9eXRhY2h5b24-/https:// media.zenfs.com/en/the_independent_video_898/d5db6a36d3bdeb217c5ceb287a6dba27","uploadDate":"2022-12-05T09:44:20Z","duration":"PT38S","contentUrl":"https://video.media. yql.yahoo.com/v1/video/sapi/hlsstreams/f88f386d-454e-3ab8-9fa6-fe967bab9346.m3u8?site=lifestyle®ion=US&lang=en-US&devtype=desktop&src=sapi","embedUrl":"https:// uk.news.yahoo.com/couples-first-christmas-tree-planted-094420 773.html?format=embed","identifier":"f88f386d-454e-3ab8-9fa6-fe967bab9346"}